O meni

Maja Jasic Dasic u prirodi

Moje ime je Maja Jasić Dašić i bavim se pisanjem. To je moja strast, ljubav od malena, moj životni poziv. Ljubav prema knjigama i pisanju postoji od rana djetinjstva kad sam kao petogodišnjakinja majci govorila svoje basne, a ona ih je zapisivala. Oduvijek sam bila pohvaljivana za pisanje kroz svoje školovanje. Moja pjesma u prozi izašla je u srednjoškolskom zborniku, kao i sastavci te novinarski tekstovi kao školske novinarke.

Ljubav prema djeci i prenošenju znanja postojala je oduvijek, kao i prema književnosti, stoga sam diplomiravši na Filozofskom fakultetu u Rijeci, postala profesorica hrvatskoga jezika i književnosti te profesorica filozofije.

Do sada sam objavila nekoliko svojih priča u časopisu Slijepi putnik, a  u drugom broju sam bila i njegova lektorica te je tamo izašao i moj putopis. Jednu od mojih priča Ususret svitanju možete pročitati na Astro portalu.

Uživala sam u vođenju dječjih kreativnih radionica u Peroju i Ogulinu.

Pisanju, svojoj najvećoj strasti nisam se mogla posvetiti koliko sam željela jer sam radila u školi kao nastavnica hrvatskoga jezika i tome sam se maksimalno posvećivala.

Dok sam vodila svoje učenice po mnoge nagrade kao njihova mentorica literarne grupe, bila sam ponosna i sretna zbog njih, kao i zbog priznanja koja sam dobivala kao njihova voditeljica.

Sve me vuklo tome da se bavim onim za čim mi je srce najviše čeznulo i da svoj umjetnički glas rasprostrem po stranicama te da hrabro vlastita umjetnička djela podijelim s drugima.

Uz rad u školi završila sam i svoj drugi studij knjižničarstva na Sveučilištu u Zadru te postala magistra knjižničarstva. 

Nisam više htjela raditi u nastavi pa sam dala otkaz u školi i počela se iskreno i s ljubavlju posvećivati svom još dubljem duhovnom rastu, kao i da svoju najveću strast, talent pisanja, konkretiziram kroz priče i romane. Uz pisanje danas s radošću radim kao školska knjižničarka u osnovnoj školi jer me ispunjava rad s djecom. Iskustvo mi je pokazalo da radno mjesto knjižničara daje puno veći prostor za kreativno izražavanje i inspiriranje đaka, nego rad u nastavi. Tu je i vođenje mnogih radionica za djecu i motiviranje učenika za ljubav prema knjigama i čitanju što je zaista prekrasno i pravi blagoslov raditi.

Napisala sam roman i zbirku priča koji čekaju zainteresiranog izdavača.

Kročeći svjetlećom stazom po mjeri svoje duše, otkrila sam i mnoge svoje druge talente koji će unutar bloga također biti predstavljeni: recitiranje, izražajno čitanje umjetničkih tekstova, gluma, spontano maštovito usmeno pripovijedanje kroz igru, pisanje vlastitih stihova za već postojeće uglazbljene pjesme koje zatim sama vokalno izvodim i dr.

Zaviri, otkrij, probudi znatiželju i svoje srce povedi u igru koje ti moji svjetovi mašte nude, ne bi li se još više inspirirao za polijetanje svojima.

Slijeđenje svog srca  ̶  neiscrpnog vrela ideja, slijeđenje svoje zaigrane strasti koja bukti kroz talente zahvaljujući kojima živimo istinskog sebe  ̶  to moj je moto.

Što možete očekivati na mom blogu?

Inspiraciju, ohrabrenje, motivaciju, zaigranu ljepotu riječi, zanimljive teme koje potiču maštu i dublje promišljanje o svemu što nas okružuje, humor, nekada i britkost jezika, poticanje autentičnosti, opuštanje i prepuštanje trenutku u koji vas uvlači tekst u kojem  biste mogli prepoznati neki djelić sebe koji ste izgubili, pronašli ili kojeg ste već odavno zagrlili. Mogućnost različitih perspektiva gledanja, kao i hrabro te slobodno kreativno izražavanje jedne su od važnijih karakteristika ovoga bloga.

Za koga je sve ovaj blog?

Ovaj umjetnički blog je za sve one koji vole knjige, čitanje, za sve slobodoumne ljude nesputanog istraživačkog duha željnog znanja, koji cijene autentičnost svih živih bića, koji vole učiti o novim temama. Također je i za one koji se vole prepustiti emocijama onda kad su tekstovi protkani liričnošću ili kad potiču smijeh ili golicaju našu znatiželju. Blog je i za one čitatelje koji vole sve vrste umjetnosti, a posebno književnost, beletristiku.

Više o tome koje ćeteme sadržavati sam blog, kao i o objašnjenju samog njegovog naziva možete pročitati u mom prvom postu O blogu.

Koliko često ću na blogu objavljivati tekstove?

SVAKI DRUGI PETAK moći ćete pročitati novi tekst.

Gdje me još možete pratiti?

Facebook stranica Boginja lotosa  ̶  blog Maje Jasić Dašić

Instagram, pod imenom Maja Jasić Dašić

YouTube kanal Majin svijet čarolije (ako vam se dosadašnja videa sviđaju, stisnite PRETPLATI SE, lajkajte, komentirajte i podijelite videa s drugima)

Raskriljenog srca, radujem se dopuštanju vlastitoj duši da iz sebe neke od najljepših ideja materijalizira.

S ljubavlju

Maja Jasić Dašić

What People Say